Gyakran Ismételt Kérdések

 • Használhatom a Lansinoh® szülés utáni betétet, ha varrataim vannak?

  Igen, a Lansinoh® szülés utáni betétek bőrgyógyászatilag teszteltek az érzékeny bőrre, ezért gátmetszés/sérülések, gátvarratok esetén is használhatók.

 • Aludhatok a Lansinoh® szülés utáni betéttel a fehérneműmben?

  Igen, aludhatsz a Lansinoh szülés utáni betéttel a fehérneműben.

 • Hányadik héttől használjam a következő méretet?

  Azt javasoljuk, hogy az extra nedvszívó betétet a szülés utáni 0-2. héten, a diszkrét & nedvszívó betétet pedig a szülés utáni 2. héttől használd. A váladék mennyisége jelentősen eltér ezen időszak alatt és egyénileg is változik. Emiatt az anyukák egy korábbi vagy későbbi szakaszban kezdik el használni a kisebb méretű és vékonyabb betétet.

 • Szülés után mikortól használjam a Lansinoh® szülés utáni betéteket?

  A Lansinoh® szülés utáni betét közvetlenül a szülés után használható.

 • Van a Lansinoh® szülés utáni betéteknek illata?

  Nem, a Lansinoh® szülés utáni betétek illatmentesek.

 • Milyen gyakran kell cserélnem a Lansinoh® szülés utáni betétet?

  4-6 óránként cseréld ki a betétet, vagy szükség esetén gyakrabban.

 • Mit jelent a „CE” jelölés a theragyöngy mellpárnán?

  A terméken található „CE” jelölés azt bizonyítja, hogy a theragyöngy mellpárna megfelel az Európai Gazdasági Térség által az orvostechnikai eszközökre vonatkozó követelményeknek. Ezek a követelmények olyan területekre terjednek ki, mint kockázatkezelés, a minőség-ellenőrzés és a biztonság.

 • Helyezhetem a theragyöngy mellpárnát közvetlenül a bőrömre a lila huzat nélkül?

  A theragyöngy mellpárnát lehetőleg saját huzatával tedd a bőrödre, de mindig ellenőrizd a hőmérsékletét.

 • Mit tegyek, ha a theragyöngy mellpárnát használom, de nem múlik el a fájdalom?

  Fordulj orvoshoz.

 • Mit tegyek, ha úgy tűnik, hogy a mikrohullámú készülékem nem melegíti egyenletesen a mellpárnát?

  Az azonos teljesítményű mikrohullámú készülékek is gyakran másképp melegítenek. Mindig azt javasoljuk, hogy ellenőrizd a mellpárna hőmérsékletét mielőtt kiveszed a mikrohullámú készülékből és ha úgy tűnik, hogy egyenetlenül melegszik rázd egy ideig, hogy a gyöngyök összekeveredjenek.

 • Honnan tudom, hogy mikor kell kidobnom a theragyöngy mellpárnát?

  A terméked dobd ki, ha kilyukadt vagy átszúródott.

 • Egy ideje használom a theragyöngy mellpárnát és a gyöngyök kezdenek felbomlani.

  A gyöngyök a használat során elkezdenek bomlani. Ez teljesen normális és a mellpárna akkor is használható, ha az összes gyöngy szétbomlott.

 • Használhatom theragyöngy mellpárna nyílt seben?

  Nem. A theragyöngy mellpárnát nem arra tervezték, hogy használható legyen nyílt seben.

 • Használhatom a theragyöngy mellpárnát a későbbiekben a gyermekemnek rágókaként?

  A theragyöngy mellpárna nem használható a fogzási fájdalmak enyhítésére vagy rágókaként.

 • Elaludhatok a mellpárna használata közben?

  A theragyöngy mellpárnát úgy tervezték, hogy terápiásan hatékonyak és biztonságosak legyenek, de nem javasoljuk, hogy a meleg vagy hideg mellpárna használata közben elaludj.

 • 2 órán keresztül kell fagyasztanom a mellpárnát, mielőtt hideg terápiára használnám?

  Vannak olyan édesanyák, akik inkább csak hidegen szeretnék a terméket használni, nem pedig nagyon hidegen, így a mellpárnákat a hűtőszekrényben tárolják.

 • Mi történik, ha túl sokáig melegítem a theragyöngy mellpárnát?

  A túlmelegítés vagy hosszan tartó alkalmazás sérülést okozhat, beleértve az égési sérülést is. A javasolt időn (16 másodperc) túli melegítés a mellpárnákat is károsíthatja vagy tönkreteheti. Normális, hogy a mellpárna kissé tágul, ha az ajánlott ideig melegíted. Ha a mellpárnát az ajánlott időn túl melegíted, az felfújódhat, mint egy lufi vagy kipukkadhat. Amennyiben ilyet tapasztalsz, azonnal kapcsold ki a mikrohullámú készüléket, és várd meg, amíg a párna lehűl, majd óvatosan dobd ki. Ha kétségeid vannak a termék épsége felől, vagy ha a mellpárnán bármilyen deformációra utaló jelek mutatkoznak, akkor dobd ki a terméket. A túlhevített párnát soha nem szabad újra felhasználni.

 • Mennyi ideig marad a mellpárna meleg vagy hideg?

  A theragyöngy mellpárnákat úgy tervezték, hogy melegek vagy hidegek maradjanak és terápiásan hatékony hőmérsékletet biztosítsanak az orvos által ajánlott 20 percig. Ha a mellpárnát újra szeretnéd használni akkor kérjük tarts 20 perc szünetet az alkalmazások között. A mellpárnákat szükség szerint a hűtőben vagy a fagyasztóban hűtheted. Ha szükséges kérd egészségügyi szakember útmutatását, hogy melyik hőmérséklet tartomány lesz a leghatékonyabb.

 • Tehetem a theragyöngy mellpárnát közvetlenül a fagyasztóból a mikrohullámú készülékbe?

  A theragyöngy mellpárnát teheted közvetlenül a fagyasztóból a mikrohullámú készülékbe melegíteni, azonban nagyon vigyázz nehogy túlmelegedjen a mellpárna. Használat előtt mindig ellenőrizd a mellpárna hőmérsékletét, mert a túlmelegítés égési sérülést okozhat vagy károsíthatja, tönkre teheti a mellpárnát.

 • Hogyan tisztíthatom a theragyöngy mellpárnát?

  A theragyöngy mellpárnát tisztíthatod gyengéden enyhe szappanos vagy mosószeres vízzel vagy alkohollal. A tisztítás után hagyd egy kicsit állni.

 • Hogyan használhatom a theragyöngy mellpárnát fejés közben?

  A mellpárnákat legfeljebb 15 másodpercig melegítve mikrohullámú készülékben és a mellszívó szívófejéhez kívülről a lila huzatában a patenttal rögzítve használhatod.

 • Használhatom a theragyöngy mellpárnát más célokra amikor befejeztem a szoptatást?

  Igen, használhatod a theragyöngy mellpárnát hideg/meleg terápiára bármilyen más fájdalom esetén. Nem javasoljuk a mellpárnát rágókaként használni.

 • Kimoshatom a theragyöngy mellpárna huzatát?

  Igen, moshatod és száríthatod a huzatot a fehérneművel, ágyneművel.

 • Használhatom a theragyöngy mellpárnát és a HPA lanolint egyszerre?

  Nincs ok arra, hogy az édesanya ne használja együtt a HPA lanolint és a theragyöngy mellpárnát. Akkor, ha a mellpárna huzata lanolinos lesz, mosd ki.

 • Melegíthetem a mellpárnát a huzatában?

  Igen, a terméket úgy tervezték, hogy a huzatában melegíthető, de mindig ellenőrizd a mellpárna hőmérsékletét mielőtt a bőrödre helyezed.

 • Használhatom a theragyöngy mellpárnát, ha a mellbimbóm sérült és fáj?

  A theragyöngy mellpárnát nem a sérült vagy fájdalmas mellbimbó megnyugtatására tervezték a középen lévő lyuk miatt. A Lansinoh a HPA lanolin bimbóvédő krémet ajánljuk a fájó és sérült mellbimbó kezelésére és megnyugtatására.

 • A theragyöngy mellpárna minden méretű szívófejjel használható (kézi és elektromos)?

  Mivel a mellpárna huzatát egy rugalmas gumiszalaggal tudod rögzíteni, ezért minden kézi és elektromos mellszívóval használhatónak kell lennie.

 • Hogyan kell rögzíteni a theragyöngy mellpárnát a mellszívó szívótölcsérére?

  A lila huzatot használva patentold szét a gumit és a mellpárnát helyezd a mellszívó szívófejére, majd pantentold vissza. Az eltávolításkor óvatosan patentold ki úgy, hogy helyezd az ujjadat a patent mellé és húzd szét. Ne patentold ki anélkül, hogy előtte nem rögzítetted az ujjaiddal.

 • Miért segíti a theragyöngy mellpárna melegen a tej áramlását?

  Tanulmányok bizonyítják, hogy a meleg fokozza a tejelválasztást. A felmelegített és a mellszívó szívótölcsérén rögzített theragyöngy mellpárna által a hő segíti a tejelválasztás megindulását és stimulálja a tej áramlását. Forrás: A meleg mellvédő hatása az anyatej fejésére, JHL, 27(4) 331-338, Kent et al.

 • Mi a mastitis és hogyan segíthet ezen a theragyöngy mellpárna?

  A mastitis a mellgyulladás, melyet okozhat a tejcsatorna elzáródása vagy fertőzés. A túltelítődés a szülés utáni első 2-3 hétben a leggyakoribb, de előfordulhat a szoptatás bármely szakaszában. A mellgyulladás hirtelen jelentkezik és általában csak az egyik mellet érinti. A mellgyulladás kezelésére vonatkozó általános ajánlás a melegítés (meleg borogatás), gyengéd masszázs, pihenés, a mell kiürítése (szoptatással vagy fejéssel). Időnként szükség lehet antibiotikumra is, ha a tünetek nem javulnak. A theragyöngy mellpárnát melegen használva közvetlenül szoptatás előtt vagy alatt fokozza a tejleadást. A szoptatások vagy fejések között a fájdalom és gyulladás csökkentésének eszköze is lehet.

 • Miben különbözik a Lansinoh theragyöngy mellpárna a többi hasonló terméktől?

  A Lansinoh theragyöngy mellpárna az egyetlen termék, aminek 3 funkciója van. Használhatod a mellpárnát melegítve az elzáródott tejcsatornák felszabadítására, vagy a pangásos mellgyulladás enyhítésére, közvetlenül szoptatás előtt a tejleadó reflex és az anyatej áramlásának beindítására. Fejés előtt vagy alatt a szívótölcsérre patentolva, meggyorsítja a tejürülést, és csökkenti a fejésre fordított időt. A Lansinoh® theragyöngy mellpárna hidegen használva csökkenti az emlőgyulladás okozta duzzanatot és fájdalmat.

 • A mellpárna többször használható?

  A mellpárna többször használható, de tovább tart, ha megfelelően alkalmazod. A 15 másodpercnél hosszabb ideig tartó melegítés kárt okozhat vagy tönkre teheti a mellpárnát.

 • A mellpárnában lévő theragyöngyök nem mérgezőek? Miből készülnek?

  A mellpárnában lévő gyöngyök nem mérgezőek és szuper abszorbens polimerből készülnek.

 • Tartalmaz a mellpárna latexet?

  A mellpárna nem tartalmaz latexet.

 • A Lansinoh theragyöngy mellpárna ftalát mentes?

  A Lansinoh theragyöngy mellpárna BPA- és ftalát mentes.

 • Nincs mikrohullámú készülékem, hogyan melegíthetem a Lansinoh theragyöngy mellpárnát?

  Bélelj ki egy nagyobb sérülésmentes edényt pamut textíliával, majd töltsd meg az edényt annyi vízzel, amiben teljesen lebegni tud a mellpárna, anélkül, hogy érintené az edény alját. Forrald fel a vizet, és vedd le az edényt a melegítő felületről. Ne tedd a mellpárnát a vízbe melegítés közben. Használj tompa, nem fémes eszközt a vízbe történő behelyezéshez és vízből való kiemeléshez. Melegítés közben ne hagyd felügyelet nélkül a párnát. Tedd a mellpárnát 1-2 percre a vízbe. Ha a párna nem érte el a kívánt hőmérsékletet, tedd újra (ugyanabba) a vízbe további egy percre. Nem szabad, hogy a párna érintkezzen az edénnyel vagy a melegítőfelülettel, mert megrongálja a terméket. Felhelyezés előtt törölközővel szárítsd meg. Használat előtt mindig ellenőrizd a terméket, hogy nincs-e rajta sérülés vagy szivárgás, mert ha van ne használd többet! A felhelyezés előtt mindig ellenőrizd a termék hőmérsékletét, és hagyd hűlni, amennyiben szükséges. A mellpárnát minden esetben a huzatába helyezve kell a mellre helyezni.
 • Alkalmas a Lansinoh organikus bimbóvédő balzsam vegetáriánusok számára?

  Igen, az organikus bimbóvédő balzsamunk alkalmas vegetáriánusok számára és megkapta a Vegetarian Society logóját.

 • A Lansinoh organikus bimbóvédő balzsam hipoallergén?

  Igen. Olyan vizsgálatokat végeztünk, amelyek megerősítik, hogy az organikus bimbóvédő balzsamunk hipoallergén.

 • A Lansinoh organikus bimbóvédő balzsam összetevői teljesen természetesek?

  Igen, a Lansinoh organikus bimbóvédő balzsam 100%-ban természetes.

 • A Lansinoh organikus bimbóvédő balzsam rendelkezik organikus tanúsítvánnyal?

  Igen, az organikus bimbóvédő balzsam 100% USDA organikus minősítéssel rendelkezik (USA – Új-Mexikói Mezőgazdasági Minisztérium).

 • Kinek javasolt a Lansinoh organikus bimbóvédő balzsam?

  Ezt a növényi alapú gyógyhatású balzsamot úgy fejlesztették ki, hogy a várandósság idején enyhítse a száraz, feszülő bőrt és ápolja a szoptató édesanyák érzékeny mellbimbóját.

 • Fejhetek közvetlenül a Lansinoh anyatejtároló zacskóba?

  A Lansinoh anyatejtároló zacskói dupla simítózárral záródnak és ez lehetővé teszi a Lansinoh mellszívóhoz történő biztonságos csatlakozást. Csatlakoztasd az előre sterilizált anyatejtároló zacskót bármelyik Lansinoh mellszívóhoz, hogy közvetlenül a zacskóba fejhess.

 • Hol tudok pótalkatrészt vásárolni a mellszívóhoz?

  Mindegyik Lansinoh mellszívóhoz tudsz alkatrészt vásárolni szakboltunkban (1142 Bp. Dorozsmai u. 52. Nyitva: H-P 9:30-17:00) vagy  webáruházunkban. A “népszerűbb” alkatrészeket (szelep, membrán) megtalálod a babaáruházakban és a bababoltokban is.

 • Alkalmazhatom az anyatejgyűjtőt, ha idősebb babát szoptatok?

  Az anyatejgyűjtő idősebb baba szoptatásakor is használható. Ha totyogó korú a gyermeked, akkor hasznos lehet, ha veled szemben ülve szoptatod.

 • Az anyatejgyűjtő képes kiüríteni a mellet?

  A Lansinoh anyatejgyűjtőt arra tervezték, hogy összegyűjtsd vele a másik mellből természetesen csöpögő tejet.

 • Össze kell nyomnom az anyatejgyűjtőt a használathoz?

  Igen. Enyhén nyomd össze az anyatejgyűjtőt középen és helyezd a melledre úgy, hogy légmentesen tapadjon.

 • Alkalmas az anyatejgyűjtő első gyermekes anyukáknak?

  Az anyatejgyűjtőt minden anya használhatja a csepegő tej felfogására miközben szoptat vagy fej a másik mellből. Mindkét mellből javasoljuk a szoptatást az anyatejgyűjtő használatával együtt.

 • Használhatom az anyatejgyűjtőt tejgyűjtésre amikor babámat nem szoptatom?

  Az anyatejgyűjtőt arra tervezték, hogy az édesanya akkor használja amikor szoptat vagy mellszívót használ a másik mellén.

 • Alkalmazhatom az anyatejgyűjtőt mellszívó használata közben?

  Igen, tökéletesen használható az egyes elektromos vagy kézi mellszívó mellett a másik melleden.

 • Használhatom az anyatejgyűjtőt mellszívóként, ha nem vagyok otthon?

  Igen, természetesen. Az anyatejgyűjtő kicsi és hordozható, magaddal viheted bárhová. Tetővel kapható, ami használat előtt tisztán tartja a táskádban is. Ne felejts el Lansinoh anyatejgyűjtő zacskót vagy palackot magaddal vinni, hogy tárolni tudd az összegyűjtött tejet.

 • Az anyatejgyűjtő alkalmazható kisebb mellen is?

  Igen, egy méret megfelel mindenkinek.

 • Az anyatejgyűjtő kapható több méretben?

  Nem, egy méret megfelel mindenkinek.

 • Használhatom az anyatejgyűjtőt, ha nagyobb mellbimbóm van?

  Igen, egy méret megfelel mindenkinek.

 • Le tudja húzni babám az anyatejgyűjtőt miközben szoptatok?

  Az anyatejgyűjtő úgy működik, hogy biztonságosan, légmentesen illeszkedik a mellhez. Kéz nélküli tapadást biztosít. Ha bölcső- vagy kereszttartásban szoptatsz bizonyosodj meg arról, hogy van elég hely az anyatejgyűjtő és babád lába között.

 • Fájdalmas lehet a szívás?

  Nem. Ellenőrizd, hogy a mellbimbód középen van. A kulcs az, hogy létrejöjjön a vákuum és megfelelő legyen a felhelyezés.  Ha ez sikerül, akkor minden rendben lesz.

 • Mit tegyek az összegyűjtött tejjel?

  Ha az anyatejgyűjtő megtelt vagy befejezted a szoptatást akkor az összegyűjtött tejet töltsd át Lansinoh anyatejtároló zacskóba vagy palackba, mert ezek légmentesen záródnak.

 • Tárolhatom az anyatejet az anyatejgyűjtőben?

  Nem, az anyatejgyűjtő nem tárolásra készült. Ha az anyatejgyűjtő megtelt vagy befejezted a szoptatást akkor az összegyűjtött tejet töltsd át Lansinoh anyatejtároló zacskóba vagy palackba.

 • Hogyan sterilizálhatom anyatejgyűjtőt?

  Az anyatejgyűjtőt biztonságosan sterilizálhatod mikrohullámú készülékben vagy gőzsterilizálóban, illetve kifőzéssel is.

 • Hogyan tároljam a sterilizált anyatejgyűjtőt?

  Az javasoljuk, hogy tedd az anyatejtárolót egy hűvös száraz helyre a tetejét biztonságosan ráhelyezve a következő használatig.

 • Az anyatejgyűjtő használata fokozza vagy segít növelni a tejmennyiségem?

  A tej mennyiségének növelésére a hagyományos mellszívó a legalkalmasabb. Az anyatejgyűjtő megmenti a tejet, ami kárba veszett volna amikor természetesen ürül. Szoptatás vagy fejés alatt, ha a melledre helyezed fokozza a tejleadást, növeli a mennyiséget.

 • Betehetem az anyatejgyűjtőt mosogatógépbe?

  Igen, az anyatejgyűjtő tisztíthatod mosogatógépbe, de csak a felső polcon.

 • Miután sterilizáltam az anyatejgyűjtőt mennyi ideig marad steril?

  Nincs határidő arra, hogy mennyi ideig marad steril az anyatejgyűjtő kifőzés után. Ha minden alkatrész teljesen száraz és a tető az anyatejgyűjtőre van helyezve akkor addig használhatod amíg nem érintkezik valamilyen szennyeződéssel.

 • Alkalmazható az anyatejgyűjtő akkor is, ha nem ürül gyorsan a tejem?

  Igen. Az anyatejgyűjtő nagyon hasznos, mert össze tudod vele gyűjteni az anyatejet a másik melledből, egyébként ez a tej a melltartóbetétbe kerülne és kidobnád.

 • Használhatom az anyatejgyűjtőt, ha szoptatáskor a másik mellemből nem csöpög a tej?

  Ha nem csöpög a tejed, a gyenge szívóerő stimulálja a tejleadó reflex beindulását. Elősegítheted a tej ürülését azzal is, ha masszírozod vagy enyhén, mérsékelten melegíted a melled.

 • Az anyatejgyűjtő előre sterilizált?

  Nem. Jjavasoljuk, hogy az első használat előtt tedd 5 percre forrásban lévő vízbe.

 • Sterilizálhatom az anyatejgyűjtőt forrásban lévő vízben?

  Igen, azt javasoljuk, hogy az anyatejgyűjtőt és a tetőt az első használat előtt tedd forrásban lévő vízbe 5 percre.

  Használat után mindig mosogasd el meleg mosogatószeres vízben és öblítsd le tiszta vízzel. Fertőtlenítheted igény szerint.

 • Milyen hőmérsékleten lehet az anyatejgyűjtőt sterilizálni?

  Az anyatejgyűjtő forrásban lévő vízben sterilizálható (100°C).

 • Van az anyatejgyűjtőnek teteje?

  Igen, tartalmaz tetőt is, amit arra terveztek, hogy megakadályozza a por és egyéb szennyeződés az anyatejgyűjtőbe jutását amikor az nincs használatban.

 • Hogyan működik az anyatejgyűjtő?

  A Lansinoh anyatejgyűjtő biztonságosan illeszkedik a mellre és légmentesen rátapad. Gyenge vákuum keletkezik és a kicsepegő tejet az anyatejgyűjtő felfogja, miközben a másik mellből szoptatsz vagy fejsz.

 • Mire való a tető?

  A tető megakadályozza, hogy a por és egyéb szennyeződés az anyatejgyűjtőbe kerüljön utazás közben. A tetőt talpként is használhatod.

 • Lezárja a tető a lefejet tejet az anyatejgyűjtőben?

  Nem, a tető nem zárja le légmentesen az anyatejgyűjtőt. Fontos, hogy áttöltsd a lefejt tejet anyatejtároló zacskóba vagy palackba és így tárold a mélyhűtőbe.

 • Van az anyatejgyűjtőnek lezáró dugója?

  Nincs. A hűtőszekrénybe, illetve a higiénés tároláshoz alkalmas teteje van, ami szállításhoz nem biztosít megfelelő záródást.

 • Van az anyatejgyűjtőnek tárolója?

  Nincs.

 • Hol gyártják az anyatejgyűjtőt?

  Az anyatejgyűjtőt Thaiföldön gyártják.

 • Az anyatejgyűjtő BPA mentes?

  Igen, az anyatejgyűjtő BPA és BPS mentes.

 • A Lansinoh anyatejgyűjtő anyaga ételtárolásra alkalmas minőségű?

  Igen, az anyatejgyűjtő étel tárolására alkalmas minőségű 100% szilikonból készült.

 • Használhatok a mellszívó sterilizáláshoz mikróba tehető sterilizáló zacskót?

  A mellszívó minden alkatrésze, kivéve a csővezetékek, az Y csatlakozó, a csőcsatlakozó és a ComfortFitTM szívófej sterilizálható gőzzel mikrohullámú zacskóban a gyártó utasításainak megfelelően.

  Kérjük bizonyosodj meg a mellszívó használata előtt, hogy minden alkatrésze száraz, mert ez befolyásolhatja a készülék működését, „leéghet” a motor!

 • Van a Lansinoh szoptatópárnának hordozó táskája?

  Igen, a Lansinoh szoptatópárna saját, praktikus hordozó táskával rendelkezik, amiben könnyű szállítani és megakadályozza, hogy piszkos vagy poros legyen. Ideális azoknak az édesanyáknak, akik sokat utaznak.

 • Használhatják a Lansinoh szoptatópárnát azok az édesanyák, akik császármetszéssel szültek?

  Igen, a Lansinoh szoptatópárna ideális a császármetszéssel szült anyukáknak. Nagyon könnyű és kényelmes a használata. Teljes testkontaktust biztosít a babáddal anélkül, hogy a párna hozzáérne a műtéti területhez. Tehát kiemelten ajánlott ilyen esetben.

 • A Lansinoh szoptatópárna állítható vagy kapható különféle méretben?

  A Lansinh szoptatópárna a derekad helyett a karodat veszi körül, ezért egy méret mindenkinek megfelelő.

 • Hol gyártják a Lansinoh szoptatópárnát?

  A Lansinoh szoptatópárnát Kínában gyártják.

 • Jól használható a Lansinoh szoptatópárna utazáskor?

  A Lansinoh szoptatópárna kifejezetten praktikus az utazások során, nagyon kényelmes akár még a repülőn is. Kis mérete miatt egyszerűen beteheted a pelenkázótáskádba.

 • Használhatom a Lansinoh szoptatópárnát különböző szoptatási pozíciókban?

  A Lansinoh szoptatópárnát többféle szoptatási pozícióban használhatod. Babádat úgy tudod mindkét kezed segítségével egyszerűen megtartani, hogy nem kell előre hajolnod, így nem fájdul meg a hátad.

 • Hogyan használjam a Lansinoh szoptatópárnát?

  Egyszerűen csak húzd fel az alkarodra és helyezd babádat az általad preferált szoptatási pozícióba.

 • Hogyan mossam a Lansinoh szoptatópárnát?

  A Lansinoh szoptatópárnát mosógépben moshatod kímélő programon. Vízszintes felületen fektetve szárítsd. Ne fehérítsd, tisztítsd vegyileg vagy vasald!

 • Miért különösen hasznos a Lansinoh szoptatópárna?

  A hagyományos nagy párnákkal ellentétben teljes testkontaktust biztosít közted és babád között. Mindkét kezed felszabadul, hogy könnyen tudd segíteni babád mellre tapadását és a megfelelő szoptatási testhelyzet fenntartását. Ez azt jelenti, hogy babád fejét könnyen tudod a melled magasságába emelni és ott megtartani, valamint a baba hasa az egész szoptatási idő alatt összefekszik a tiéddel.

 • Milyen gyakran mossam a melltartóbetétet?

  Mosógépben mosd minden használat után. Cseréld a betétet rendszeresen melled/bimbód egészségének megőrzése érdekében. A javaslat az, hogy lehetőleg minden etetés után, de amikor telítődött mindenképpen.

 • Ez a melltartóbetét a mellbimbómhoz tapad?

  A Lansinoh mosható melltartóbetét a bőr felől ultra puha belső réteggel rendelkezik a legérzékenyebb bőr védelmére is. A betét melltartóval érintkező széle csúszásmentes ez segíti, hogy ne csússzon el. Kényelmesen használható és szuper nedvszívó. Nem szabad a mellbimbóhoz tapadnia!

 • Mekkora a Lansinoh mosható melltartóbetét átmérője?

  A melltartóbetét kontúros vízcsepp alakú, kissé hosszabb, mint amilyen széles. A betét mérete 12,7×11,43 cm. A melltartóbetét melltartóval érintkező szélei csúszásmentes, ez segíti, hogy ne mozduljon el. A legjobb eredmény elérése érdekében azt javasoljuk, hogy a szoptatós melltartóba, -trikóba viseld a betétet. Győződj meg róla, hogy a melltartódnál alul legyen a varrás és a címke.

 • Milyen anyagból készül a Lansinoh mosható melltartóbetét?

  A mosható melltartóbetét bambuszból és poliészterből készül, három különálló rétegben, amelyek célja a kényelem, a nedvszívás és a vízzáró védelem biztosítása.

 • Hogyan marad helyén a melltartóbetét? Használhatom a mosható melltartóbetétet melltartó nélkül?

  A betét a melltartó felőli oldalon csúszásmentes szegéllyel rendelkezik, mely a helyén tartja használat közben. Azt javasoljuk, hogy a szoptatós melltartóba, -trikóba viseld a betétet. Győződj meg róla, hogy a melltartódnál alul legyen a varrás és a címke.

 • A mosható melltartóbetét használatakor átázhat a ruhám?

  A Lansinoh mosható melltartóbetét 3 rétegű védelmi technológiát alkalmaz az átázás ellen:

  1. Belső réteg, szuper puha és megvédi a legérzékenyebb bőrt is.

  2. Nedvszívó mag, természetes bambusz rostokat tartalmaz, ami gyorsan felszívja a nedvességet és tiszta, száraz érzést biztosít.

  3. Külső réteg, vízzáró, diszkrét használatot garantál.

 • Alhatok úgy, hogy a mosható melltartóbetét a melltartómban van?

  Igen, az édesanyák tapasztalata az, hogy a Lansinoh mosható melltartóbetét éjszaka is használható. Azt javaslunk, hogy ha a betét megtelt, akkor éjszaka is cseréld ki.

 • A Lansinoh mosható melltartóbetét kapható különböző méretben és színben?

  Nem, a Lansinoh mosható melltartóbetét egy méretben és egy színben kapható.

 • Használjam a mosózsákot mosáskor?

  Igen, mert a mosózsák használata segíti a betét formájának megtartását. Ezen kívül megkönnyíti és kényelmessé teszi a betét mosását.

 • Az első használat előtt ki kell mosnom a melltartóbetétet?

  Nem szükséges kimosni a betétet az első használat előtt!

 • Használhatok a melltartóbetét mosásához öblítőt?

  Kérlek ne használj a mosáshoz öblítőt, mert az csökkentheti a betét nedvszívó képességét!

 • Tehetem a melltartóbetétet szárítógépbe?

  Nem, azt javasoljuk, hogy vízszintes felületen szárítsd annak érdekében, hogy megtartsa formáját.

 • Hogyan moshatom a melltartóbetétet?

  A Lansinoh mosható melltartóbetétet moshatod mosógépben. A legjobb eredmény érdekében kímélő programon 40°C-on mosózsákban mosd. Ne használj öblítő vagy fehérítő szert. Vízszintes felületen szárítsd. Ne vasald! Ne tisztítsd vegyileg! A mosási utasításokat a mosózsákon találod.

 • A betéteim mindig összegyűrődnek a melltartóban, rosszul viselem azokat?

  Abban az esetben, ha a betét összegyűrődik, javasoljuk, hogy a hátulján lévő ragasztócsíkokkal mindig rögzítsd a melltartódba. Mielőtt a szoptatós melltartód lehajtanád, távolítsd el a betétet, nehogy összegyűrődjön.

 • Miért olyan nagyok az eldobható melltartóbetétek?

  Az egyedi forma lehetővé teszi a teljes nedvszívást és a maximális diszkréciót a ruha alatt. Minél nagyobb a területe a betétnek, annál nagyobb a nedvszívás, mivel a szuper nedvszívó polimer a betét teljes belsejében eloszlatja a kicsöpögő anyatejet. A Lansinoh melltartóbetét nem nagy méretű és nem is vastag. Nagyon fontos, hogy ha már anyatejjel telítődik, akkor is megtartja a formáját.

 • A Lansinoh melltartóbetétek újrahasznosíthatók?

  Bár vannak részei a betétnek, melyek újrahasznosíthatóak, a teljes betét nem ilyen. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több újrahasznosítható anyagot használjunk.

  Ha inkább újra felhasználható terméket szeretnél használni, akkor válaszd a Lansinoh mosható melltartóbetétet.

 • Gél volt a mellemen, amikor szoptatni akartam babámat, mi ez?

  A Lansinoh melltartóbetét azért annyira nedvszívó, mert finom por állagú polimer anyag van a betétben. Amikor a tej csepeg, ez a por géllé válik és magába zárja a tejet. Abban az esetben, ha gélt találsz a melleden, ez valószínűleg azt jelenti, hogy az kiszivárgott a betétből azért, mert a betét már használat előtt sérült volt, vagy túlságosan megtelt tejjel. Ez előfordulhat különösen nagy tejmennyiség csorgásakor, ha a betétet több órán át viseled. Abban az esetben, ha ez az oka, akkor cseréld a betétet gyakrabban. Mivel a betétek nagyon nedvszívók, előfordulhat, hogy nem veszed észre, milyen sok tejed szivárog.

 • Miért egyenként csomagolják a melltartóbetétet? Nem ártalmas ez a környezetre?

  Azért csomagoljuk egyenként a melltartóbetétet, mert így minden betét tiszta és higiénikus marad. Lehetővé teszi, hogy betedd a táskádba és nem kell aggódnod, hogy az nem marad tiszta, amíg használni szeretnéd.

  Mellápolás során alapvető kell, hogy legyen a maximális tisztaság. A mellbimbódon lévő tejcsatornák nyílásain a kórokozók felvándorolhatnak a melledbe. Ezt meg kell előzni azzal, hogy tiszta és a melled szárazon tartását biztosító melltartóbetétet használsz.

 • Duzzadt, lapos mellbimbó és a szoptatás

  • A szülést követően a mamák gyakran tapasztalnak duzzadt, belövellt mellet. Ez lehet átmeneti állapot, ami a szoptatást nehezítheti.
  • Néhány anya úgy érzi, hogy a melle annyira megnőtt, hogy a mellbimbói, amik egyébként kiállnak, most laposak. A lapos mellbimbó megnehezítheti a baba szoptatását. Amennyiben a pici nem tud a lapos mellbimbóra megfelelően rátapadni, akkor erőfeszítései ellenére nem kap annyi anyatejet, amennyit szeretne. Ilyen körülmények között fontos, hogy óvatosan kiemeld a mellbimbódat, hogy a baba megfelelően rá tudjon tapadni.
  • A jelenlegi ajánlások és módszerek közé tartozik a szoptatás előtt a kézi vagy elektromos mellszívó rövid idejű használata, a befelé fordult vagy lapos mellbimbó kiemelésére. Vannak egyéb természetes módszerek is, például jégkockával érinteni a mellbimbót. Bár ezek a módszerek segíthetnek a helyzet megoldásában, nehézkesek és időigényesek lehetnek, értékes időt vehetnek el. A mellszívó használata nem a legjobb megoldás annak az édesanyának, akinek egyébként nincs szüksége rá vagy nem szeretne mellszívót használni. Számára is találni kell olyan megoldást, amivel átmenetileg a lapos mellbimbóját kiemelheti.
  • Nem minden anyánál fordul elő a lapos vagy duzzadt mellbimbó. Akiknél igen, azoknál meg kell oldani ezt az állapotot. Erre fejlesztette ki a Lansinoh a bimbókiemelőjét.
 • A lanolin olyan kemény, hogy nem tudom kinyomni a tubusból? Nem probléma ez? Mit tehetek?

  Nem baj, ha kemény állagú a Lansinoh HPA lanolin bimbókrém, mert ez egy teljesen természetes anyag, nem tartalmaz tartósítószert. Lehet, hogy hideg hőmérsékleten megkeményedik és melegben folyékonyabb lesz. Ezek a változások nem befolyásolják hatékonyságát. Amikor kemény, akkor érdemes a kezedben felmelegíteni a tubust, amíg ismét puha lesz, de meleg vízbe is teheted.

 • Egészségügyi szakember vagyok, kaphatok Lansinoh HPA lanolin bimbókrém termékmintákat?

  Amennyiben Ön egészségügyi szakember, aki szoptató édesanyákkal foglalkozik, kérem vegye fel a kapcsolatot velünk a serika@pro-mama.hu email címen.

 • Elérhető ingyenes Lansinoh HPA lanolin bimbókrém termékminta?

  Abban az esetben, ha szoptató édesanya vagy és sebes vagy repedt a mellbimbód, akkor lehet, hogy a szülészeten a szülésznő vagy a területi védőnő tud mintát adni neked.

 • Hol van a lejárati dátum a tubuson?

  A Lansinoh HPA lanolin olyan nagy tisztaságú, hogy felbontás után 1 évig használható. A csomagolás alján ezt a jelzést találod.

 • A Lansinoh lanolin lejárt, használhatom még?

  Amennyiben lejárt, nem ajánljuk, hogy használd melledre. Abban az esetben, ha használtad, mielőtt észrevetted, hogy már lejárt, ne aggódj, valószínűleg nem lesz gond. A Lansinoh HPA lanolin bimbókrém ultra tisztított és bakteriosztatikus (ezért gátolja a baktériumok szaporodását). Amennyiben a tubus ki volt nyitva és lejárt, nem ajánljuk további használatát.

 • Lansinoh lanolin bimbókrém foltot hagyott a ruhán és az ágyneműkön, eltávolítható ez?

  A legjobb dolog, amit tehetsz, ha a zsírfoltot olyan anyaggal kezeled, ami zsírfolt eltávolítót is tartalmaz. Amikor már kimostad és megszárítottad, akkor nehezebb lesz eltávolítani a foltot. A Lansinoh HPA lanolin egy szerves észter, ami előbb-utóbb kijön, de lehet, hogy extra erőfeszítéseket kell tenned. Először a foltot helyileg kezeld, folteltávolító mosószerrel. Ezután áztasd be, akár egy éjszakára is meleg vízbe. Végül mosd a ruhát úgy, ahogy ezt szoktad, így ki kell jönnie a foltnak.

 • Esik-e állatnak bántódása a lanolin előállítása miatt?

  A juhokat nem éri bántódás a lanolin készítése miatt. Ezt az anyagot a juh levágott bundájából gyapjúmosással nyerik ki. A húsukért tenyésztett juhokkal ellentétben, a gyapjúkból kinyert lanolinért tenyésztetteket nyírás után visszaterelik a legelőre.

 • Honnan származik a lanolin?

  A lanolin a juhok lenyírt bundájából származik. A juhot megnyírják, a gyapjút átmossák és visszamarad a nyers gyapjúzsír. Ez az anyag finomítási eljáráson megy keresztül, amíg végül ultra tiszta lanolin lesz. 50 kg gyapjúból 2-4 kg lanolin lesz. Ez egy természetes nyersanyag, nem pedig előállított, szintetikus vegyület.

  A lanolin kifejezés a latin lana gyapjú szóból származik az óleum pedig olajat vagy inkább viaszt jelent. A juh faggyúmirigy váladéka az, ami rárakódik a gyapjúszálakra és természetes módon védi a juhot az időjárás ártalmaitól. Ez egy organikus anyag, ami hasonló a bőrünk faggyúmirigyeinek váladékához, ezért olyan hatékony a bőrre.

 • Allergiás vagyok a gyapjúra, használhatom a Lansinoh HPA Lanolin bimbókrémet?

  Ez egy logikus kérdés, ezért most tisztázzuk.
  A gyapjúra való allergia egy bőrirritáció, amit a gyapjúszál vagy annak színezéke okoz, ahol érintkezik a bőrrel. A lanolin azonban a gyapjú mosásának mellékterméke. A gyapjút átmossák, majd a nyers gyapjúzsír finomítási eljáráson megy keresztül, melynek eredménye az ultra tiszta lanolinunk, ami egy teljesen más anyag, mint a gyapjú.

  A Lansinoh HPA lanolint kimondottan a szoptató édesanyáknak fejlesztettük, melyből a szennyeződéseket szabadalmaztatott finomítási eljárással távolítjuk el. Sok finomított lanolin található a piacon, de kizárólag a Lansinoh-ról bizonyosodott be, hogy teljesen biztonságos a használata az anyára és a babára egyaránt. Ez az egyetlen rendelkezésre álló lanolin, amiből a környezetszennyezők és az allergizáló komponensek is eltávolításra kerülnek, vagy kimutathatatlanul alacsony szintre csökkennek.

  A Lansinoh HPA Lanolin nem tartalmaz tartósítószert, adalékanyagot. Azok, akik allergiásak a gyapjúra és ezért valószínűleg nem kennék rá mellükre, hasznos, hogy megtudják, nyugodtan használhatják lanolinunkat.

  Az elmúlt több, mint 35 évben, egyetlen olyan dokumentum sem ismeretes, mely szerint a Lansinoh lanolinja allergiás reakciót váltott volna ki. Azonban ez nem jelenti azt, hogy soha senkinek ne lehetne allergiás reakciója. Javasoljuk, hogy ha tartasz ettől, próbáld ki a krémet. Kend alkarodnak belső felére és fedd le ragtapasszal 24 órára. Ellenőrizd és nézd meg, hogy van-e bőrpír vagy viszketés. Nyilvánvaló, hogy ha reakció jelentkezik, azonnal hagyd abba a lanolin használatát!

 • Mi történik, ha a Lansinoh HPA lanolin bimbókrémet lenyeli a gyermekem?

  A lanolin nem mérgező és nem szerepel a mérgező anyagok listájában (Poison Control Center). Nem káros akkor sem, ha gyermeked véletlenül a bimbóra rákentnél nagyobb mennyiséget lenyel. Ártalmatlanul áthalad a beleken, egyetlen következménye a laza széklet lehet. Abban az esetben, ha nagyobb mennyiségű lanolint nyelt le babád, a biztonság kedvéért fordulj gyermekorvoshoz.

 • Le kell mosni szoptatás előtt a lanolint?

  A Lansinoh HPA lanolint nem kell eltávolítani szoptatás előtt, a tisztasága miatt. Azt javasoljuk, hogy szoptatás után kend be vele a bimbódat, ne pedig előtte, hogy legyen ideje hatni. Nincs íze, szaga, de színe sem, ezért nem zavarja a babát a szopásban, de Téged sem.

 • Mi a garancia arra, hogy a Lansinoh HPA lanolin a legtisztább?

  Rendszeresen teszteljük a lanolinunkat és megbizonyosodunk arról, hogy megfelel a Lansinoh elvárásainak, az allergizáló összetevők és a környezeti szennyező anyagok tekintetében is. Elvárásaink messze meghaladják az Egyesült Államok Gyógyszerkönyvében (USP) szereplő követelményeket. A mi cégünk az egyetlen cég, melynek lanolinja tartósítószer (BHT) mentes és nem tartalmaz mosószer maradékokat, allergizáló komponenseket, melyeket a gyapjú mosás során használtak.

 • Miben különbözik a Lansinoh HPA ® Lanolin bimbókrém a többi lanolintól?

  A nyers ipari minőségű lanolin több finomítási eljáráson megy keresztül, amíg orvosi tisztaságú lesz. A Lansinoh szabadalmaztatott egy olyan finomítási eljárást, melynek során eltávolítják az összes esetlegesen allergizáló összetevőt, például a gyapjú mosás során belekerült mosószereket. Ügyelnek arra is, hogy a lehető legalacsonyabb szintre csökkentsék a környezetszennyezőket, beleértve a növényvédő szer maradékokat is.
  A lanolin tisztasága miatt szoptatás előtt sem kell eltávolítani! Kivonják belőle a vizet is, ezért a bimbód sebesedés, hegesedés nélkül gyógyul!

 • A zacskók újra felhasználhatók?

  Nem, a Lansinoh anyatejtároló zacskók egyszer használatosak.

 • Miért van a fagyasztott tejemnek “szappanos” vagy avas szaga?

  Előfordulhat, hogy anyatejed magas lipáz tartalmú, ami a tej lebontásáért felelős enzim. Attól függően, hogy milyen magas a lipáz szintje, érezheted ezt a szagot, miután lehűlt a hűtőben a tejed. Ettől még mindig biztonságos és adható a babádnak. Abban az esetben, ha bizonytalan vagy, akkor pasztörizálhatod a tejed hűtés előtt, mert ezzel hatástalanítod a lipázt. Pasztörizálás során melegítsd a tejet addig, amíg kis buborékok keletkeznek az edény oldalán (de ne forráspontig), majd gyorsan hűtsd és fagyaszd le. Azonban, ha már lefagyasztottad a tejed és még mindig érzed a szagát, akkor a pasztörizálás sem fog segíteni.

 • Tehetek frissen fejt tejet a zacskóban fagyasztott tejhez?

  Nem tanácsos friss tejet önteni a már lefagyasztott anyatejhez, még akkor sem, ha az már kihűlt. Ez kicsit felengedheti a már lefagyasztott tejet és ezért az megromolhat.

 • Mi a legjobb módja az anyatejjel megtöltött zacskó tárolásának? Tegyem be még egy másik zacskóba, edénybe?

  Javasoljuk, hogy a zacskókat a mélyhűtőben, fektetve tárold. Az anyatejtároló zacskókat közvetlenül is beteheted a mélyhűtőbe, de mivel a műanyag esetleg hozzáragadhat a mélyhűtő oldalához (különösen, ha egy kicsit nedves), tanácsoljuk, hogy a zacskókat tedd bele egy simítózáras mélyhűtő zacskóba vagy kis műanyag edénybe. Ez is védi a zacskót az esetleges sérülésektől. Nyugodt lehetsz, mert a Lansinoh anyatejtároló zacskó vastag anyagú, szélén dupla megerősítéssel, valamint biztonságos záródását 2 simítózár biztosítja. Ezen tulajdonságok miatt kiemelkedően biztonságos bennük a tárolás és a szállítás is. Nem szívódnak be a hűtőben lévő szagok sem.

 • Miért orvosi tisztaságú műanyagból készülnek a zacskók?

  Mivel te gondoskodsz arról, hogy babádnak lefejd a tejed, a mi felelősségünk az, hogy a kincset érő anyatejed a létező legbiztonságosabb módon tárolhasd. Kizárólag orvosi tisztaságú műanyag használatakor lehetsz biztos abban, hogy nincs benne nemkívánatos, potenciálisan veszélyes vegyi anyag, ami beszivároghat az anyatejbe.

 • Van garancia a Lansinoh termékekre?

  Néhány termékre van garancia, de a legtöbb személyi higiéniás termék, vagyis felbontás után nem visszavehető.

  Ha a termék hibás, a Lansinoh kicseréli a hibás részt vagy a teljes terméket. Amennyiben nem vagy teljesen elégedett, akkor együtt megpróbálunk megoldást találni a problémára, de a termék árát nem térítjük vissza. Felhívjuk figyelmedet, hogy minden nő eltérő szoptatási és fejési tapasztalatokkal rendelkezik, így nem garantálhatjuk a sikert vagy az anyatej mennyiségét, amelyet bármelyik termékünk felhasználásával sikerül lefejni.

   

 • Hogyan lehet kapcsolatba lépni veletek a szoptatással vagy fejéssel kapcsolatos kérdésekkel?

  A „Kapcsolat” menüpont alatt el tudod küldeni a Lansinoh-nak kérdéseidet, de közvetlenül is írhatsz nekünk az iroda@pro-mama.hu email címre. Egészségügyi kérdésedre Csetneki Julianna szülésznő, szakértő fog válaszolni.

 • Miért duzzadnak meg az anya mellei?

  A szülés utáni harmadik nap körül az anyukák mellei megduzzadhatnak, de szerencsére ez egy átmeneti állapot. Ebben az időszakban a gyakori szoptatás a legjobb módszer a duzzanat enyhítésére, amely néha kihívást jelenthet, mivel a baba számára nehézségeket okozhat a megduzzadt mellre való megfelelő tapadás. Próbálj meg kitartani, a bimbókiemelő segíthet a mellbimbó kiemelésében, ha ellaposodik.

 • A Lansinoh cumisüvegek BPA- és BPS mentesek?

  Igen, a Lansinoh cumisüvegek és etetőcumik mind BPA, mind BPS mentesek. A cumisüvegek polipropilén műanyagból készülnek, amely szintén vegyi- és adalékanyag-mentes.

 • Mi az a BPA és a BPS, és miért kellene olyan cumisüveget választani, amely ezeket nem tartalmazza?

  Mivel a biztonság a Lansinoh első számú prioritása, proaktív intézkedéseket tettünk annak érdekében, hogy a Lansinoh cumisüvegek és etetőcumik mind BPA és BPS MENTESEK legyenek.

  A BPA vagy biszfenol-A egy olyan vegyi anyag, amelyet elsősorban a polikarbonát műanyagok előállításában használnak. Ez ösztrogéncsökkentőként működik és széles körben „hormonbontóként” ismert. A tanulmányok összekapcsolták a BPA-t a rákkal, a depresszióval, a 2-es típusú cukorbetegséggel, a szívbetegséggel és számos más megbetegedéssel. A BPA különösen veszélyes lehet várandósan, csecsemőkorban és gyermekkorban – annyira, hogy a világ számos kormánya betiltotta a BPA-t a cumisüvegek és egyéb baba termékek gyártásánál.

  A BPS vagy biszfenol S a BPA alternatívája, amelyet egyes gyártók lágyítóként használnak a BPA helyett. A BPS szintén „hormonromboló hatású” és ugyanolyan veszélyesnek tekinthető, mint a BPA. Ez jelenleg megengedett a cumisüvegek és hasonló termékek gyártásakor.

 • Miből készülnek a Lansinoh cumisüvegek és etetőcumik?

  A cumisüveg, a leszorító gyűrű és a kupak polipropilén (PP) műanyagból készül, amely vegyszer-, adalék-, BPA- és BPS-mentes. Az etetőcumik 100% szilikonból készülnek, amely szintén BPA- és BPS mentes.

 • Miben különbözik a Lansinoh cumisüveg a többi cumisüvegtől?

  A Lansinoh cumisüveg az új Lansinoh Fejés-Tárolás-Etetés megoldás része, amely lehetővé teszi az anyák számára, hogy ugyanazt a palackot használják fejésre, tárolásra és etetésre. A cumisüveg kompatibilis a Lansinoh három mellszívójával: kézi mellszívó, kompakt elektromos mellszívó és a 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívóval. A kényelem érdekében a cumisüveg kompatibilis a NaturalWave™ etetőcumikkal. Ezeket kifejezetten azért fejlesztettek ki, hogy segítsenek az anyukáknak könnyebben átváltani a szoptatás és a cumisüveg között, azzal a nyugodt tudattal, hogy a baba visszatér a szopáshoz. Az anyák a cumisüveget is használhatják anyatejük tárolására is. A széles nyakú üvegek különösen könnyen tisztíthatók. A cumisüveg NaturalWave ™ cumival kapható, amely a baba nyelvét hullámvonalú mozgásra ösztönzi a már rögzült szopási mód védelmében, amit így nem zavar meg.

   

 • Mit jelent az AVS, hasfájást megelőző levegőztető rendszer?

  A hasfájást megelőző levegőztető rendszer csökkenti a levegőnyelést, ezáltal csökkenti a bélgáz mennyiségét, valamint a kólikával (hasfájással) összefüggésben lévő tüneteket.

 • Milyen folyáserősséggel kaphatók a Lansinoh etetőcumik?

  A Lansinoh NaturalWave™ etetőcumik lassú, közepes és gyors folyáserősségben kapható, a baba igényeihez igazodva. Azt az erősségű etetőcumit kell használni, amilyen folyáserősséget a csecsemő szoptatás közben megszokott. Minden gyermeknek más az étkezési szokása, így 3 különböző folyáserősségű etetőcumit kínálunk, mert tudjuk, hogy egyetlen egy típus nem működik minden babánál.

 • Hogyan tudom megkülönböztetni a lassú, közepes és gyors folyáserősségű etetőcumikat?

  Az etetőcumi alsó peremén megtalálhatóak a méretek. A lassú folyású etetőcumi esetében a „Size 2S” olvasható a cumin, a közepes folyásúnál „Size 3M”, a gyors folyásúnál pedig a „Size 4L” felirat szerepel.

 • Betehetem a Lansinoh cumisüvegeket és etetőcumikat mosogatógépbe?

  A Lansinoh cumisüvegek és a NaturalWave™ etetőcumik a mosogatógép felső polcán mosogathatók. Azonban az etetőcumik tartósságának megőrzése érdekében javasoljuk a kímélő kézi mosogatást.

 • Használhatok cumimosó kefét az etetőcumi tisztításához?

  Használhatsz cumimosó kefét a NaturalWave™ etetőcumi tisztításához, ha szükséges – de fontos, hogy légy óvatos, és ne dugd a kefét a lyukba; mert az nagyon kicsi, és sérülhet a szilikont. A cumikat meleg mosogatószeres vízben is áztathatod, majd leöblíted és szárítod, vagy a mosogatógép felső tartójába is teheted.

 • Sterilizálhatom a Lansinoh cumisüvegeket és etetőcumikat kifőzéssel?

  A Lansinoh cumisüvegek és a NaturalWave™ etetőcumik vízben forralva 5 percig sterilizálhatók. Teljesen ép edényt használj. Győződj meg arról, hogy elegendő víz van az edényben, és hogy a különböző alkatrészek lebegnek, és nem érintik az edény alját vagy oldalát, mert ezek megolvadhatnak. Ennek megelőzése érdekében tegyél az edénybe egy pamut konyharuhát vagy pelenkát.

 • Mikrohullámú készülékben való melegítés közben rajta kell lennie az etetőcuminak és kupaknak a cumisüvegen?

  NEM JAVASOLJUK, hogy anyatejet vagy bármilyen más folyadékot melegíts babáknak vagy kisgyermekeknek mikrohullámú sütőben. A mikrohullám forró pontokat hozhat létre és károsíthatja a tej összetevőit. A cumisüveg melegítését NEM javasoljuk mikrohullámú készülékben, azért sem, mert megégetheti a baba száját.

 • Csak széles nyakú etetőcumi kapható?

  A NaturalWave™ etetőcumi széles nyakú cumi. Ez lehetővé teszi a baba számára, hogy kellőképpen nagyra nyitott szájjal és széles felületen tapadjon a cumira, hasonlóan ahhoz, amikor tágra nyílt szájjal a mellre tapad.

 • Használhatók a Lansinoh etetőcumik más cumisüvegekkel?

  A Lansinoh NaturalWave™ etetőcumik a Lansinoh cumisüvegekhez készültek, és nem illeszkednek más széles méretű cumisüveghez. Nem javasoljuk az etetőcumi használatát más cumisüvegekkel, mivel a cumikat nem teszteltük más márkák cumisüvegével.

 • Milyen gyakran kell cserélni az etetőcumit?

  Javasoljuk, hogy naponta ellenőrizd az etetőcumi kopását és elhasználódását, és 7 hetente javasoljuk cserélni. Ha azt tapasztalod, hogy a szilikon szakadt vagy egyéb módon sérült, javasoljuk, hogy ne használd tovább. Azt tanácsoljuk, hogy ne tedd ki a cumit közvetlen napfénynek, magas hőnek, de ne hagyd fertőtlenítőszerben („sterilizáló oldatban”) sem az utasításoknál hosszabb ideig, mivel ez gyengítheti az etetőcumi anyagát.

 • Hol lehet megvásárolni a Lansinoh cumisüvegeket és etetőcumikat?

  A Lansinoh cumisüvegek és etetőcumik babaáruházakban, drogériákban és online is megvásárolhatók. További információ.

 • Mikortól kellene cumisüvegből etetnem a babát?

  A csecsemőnek az első 6 hónapban a kizárólagos szoptatás/anyatejes táplálás ajánlott, ezt követően legfeljebb 2 éves korig a megfelelő kiegészítő táplálás mellett folytatott szoptatás az ideális táplálási mód. Javasolt, hogy az első 6 hétben megalapozd a szoptatást, és ezt követően, ha szükséges fontold meg a cumisüveg bevezetését a lefejt anyatej megetetésére.

 • A Lansinoh cumisüvegek kompatibilisek a többi Lansinoh termékekkel?

  Minden cumisüvegünk kompatibilis a kézi és az elektromos mellszívókkal, lehetővé téve így az anyatej lefejését és tárolását, valamint a babát is megetetheted, ha a NaturalWave™ etetőcumit rögzítesz a palackhoz.

 • A Lansinoh kézi mellszívó mosogatógépbe rakható?

  A Lansinoh kézi mellszívó minden alkatrésze tisztítható mosogatógépben. Az alkatrészek elvesztésének elkerülése és minőségük megőrzése érdekében javasoljuk a fehér szelep, a szilikon membrán és a ComfortFit™ szívófej kézi mosogatását.

 • Sterilizálhatom a kézi mellszívó alkatrészeit kifőzéssel?

  A kézi mellszívót sterilizálhatod úgy, hogy az alkatrészeket 10 percig vízben forralod. Kérjük ellenőrizd, hogy van-e elég nagy edényed és abban megfelelő mennyiségű víz, hogy minden alkatrész szabadon lebegjen, és ne érintkezzen az edény oldalával.

 • A Lansinoh kézi mellszívó BPA- és BPS mentes?

  Igen, a Lansinoh kézi mellszívója BPA és BPS mentes. A palackok polipropilén műanyagból készülnek, amely szintén vegyi- és adalékanyag-mentes.

 • Mi a BPA és a BPS, és miért kellene olyan szoptatási termékeket választanom, amelyek ezeket nem tartalmazzák?

  A BPA vagy biszfenol-A egy olyan vegyi anyag, amelyet elsősorban a polikarbonát műanyagok előállításában használnak. Ez ösztrogéncsökkentőként működik, széles körben „hormonbontóként” ismert. A tanulmányok összekapcsolták a BPA-t a rákkal, a depresszióval, a 2-es típusú cukorbetegséggel, a szívbetegséggel és számos más megbetegedéssel. A BPA különösen veszélyes lehet várandósan, csecsemőkorban és gyermekkorban – annyira, hogy a világ számos kormánya betiltotta a BPA-t a cumisüvegek és egyéb baba termékek gyártásánál.

  A BPS vagy biszfenol S a BPA alternatívája, amelyet egyes gyártók lágyítóként használnak a BPA helyett. A BPS szintén „hormonromboló hatású”, és ugyanolyan veszélyesnek tekinthető. Ez jelenleg megengedett a cumisüvegek és hasonló termékek gyártásakor.

  Mivel a biztonság a Lansinoh első számú prioritása, proaktív intézkedéseket tettünk annak érdekében, hogy a Lansinoh kézi mellszívója BPA és BPS MENTES legyen.

   

 • Miből készül a Lansinoh kézi mellszívó?

  A kézi mellszívó alkatrészei polipropilénből, szilikonból, polietilénből és SEPS-ből (hőre lágyuló elasztomer) készülnek.

 • Nagyobb méretű szívófejre van szükségem – lehet kapni a Lansinoh kézi mellszívóhoz nagyobb tölcsért?

  Igen, vásárolhatsz hozzá nagyobb méretű szívótölcsért. Nézd meg webáruházunkban vagy keresd a bababoltokban.

 • Mekkora a Lansinoh kézi mellszívó szíváserőssége?

  A Lansinoh kézi mellszívót úgy tervezték, hogy ne haladja meg a 280 Hgmm-t. Az Easy-Express kar lehetővé teszi a szíváserősség beállítását a kényelmed szerint.

 • Van garancia a Lansinoh kézi mellszívóra?

  A Lansinoh-nál arra törekszünk, hogy a rendelkezésre álló legmagasabb minőségű termékeket biztosítsuk. Ha bármilyen problémát vagy termékhibát tapasztalsz, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az iroda@pro-mama.hu e-mail címen, vagy hívj minket a +36-1/363-2903 telefonszámon, és segítünk megoldani a problémádat.

 • Milyen beállításokkal tudom személyre szabni a Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívót a használat során?

  A Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívót úgy tervezték, hogy utánozza a baba természetes szopási ritmusát, ezért két fázisban működik. A stimuláló fázis gyors, kis erejű szívásokkal beindítja a tejleadó reflexet, a fejő fázis lassabb, erősebb szívásokkal maximalizálja a tejleadást. A fázisváltó gomb lehetővé teszi, hogy könnyen válts a két fázis között. Személyre szabott beállítást biztosít a 8 szíváserősség választási lehetőség mindkét fázisban, valamint a beprogramozott 3 leghatékonyabb fejési ritmus a fejési fázisban, így 24 egyéni beállítást tesz lehetővé.

 • Visszaválthatok a fejési fázisról a stimuláló fázisra?

  Igen, könnyen válthatsz a két fázis között a fázisváltó gombbal. A készülék bekapcsolása után 2 percig tart a stimuláló fázis, majd automatikusan átvált a fejő fázisra. Ha a 2 perces automatikus átkapcsolást megelőzően beindul a tejleadás, akkor a fázisváltó gomb megnyomásával válthatsz a fejő fázisára. Hasonlóképpen, ha vissza akarsz térni a stimuláló fázisra, akkor nyomd meg a fázisváltó gombot és a mellszívó visszatér a stimuláló fázisba.

 • Milyen ritmus és szíváserősség beállításra van lehetőség a stimuláló fázis lejárta után?

  A stimuláló fázis két percig tart, de dönthetsz úgy is, hogy a fázisváltó gomb használatával korábban váltasz a fejő fázisra. Ezután a mellszívó átvált fejő fázisra a következő alapbeállításokkal: szívási ritmus 2. szint, szíváserősség 3. szint. Ezután kiválaszthatod a számodra legkényelmesebb szívási ritmust, és növelheted vagy csökkentheted a szíváserősség szintjét.

 • Milyen ritmusa van a Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívónak?

  Stimuláló fázisban 87-125 szívás/perc, fejő fázisban 37-95 szívás/ perc.

 • Milyen szíváserőssége van a Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívónak?

  Stimuláló üzemmódban 55-140 Hgmm, fejő üzemmódban 80-220 Hgmm. 8 szíváserősség beállítása és 3 szívási ritmus közül választhatsz, hogy maximalizáld a kényelmet és a hatékonyságot.

 • Van ideális beállítás a maximális tejleadás elérése érdekében a Lansinoh 2 az 1-ben elektromos mellszívónál?

  Mivel minden nő más és az édesanyák másképpen reagálnak az mellszívókra, nincs ideális beállítás. Azonban úgy terveztük meg a Lansinoh 2 az 1-ben elektromos mellszívóját, hogy a baba szopási ritmusát utánozza, valamint optimális szívási ritmusokat is beépítettünk a kényelem biztosítása és a tejtermelés maximalizálása érdekében. Javasoljuk, hogy próbáld ki a 3 szívási ritmust és a + / – gombok segítségével állítsd be a szívás erősségét, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.

 • Mit jelent az 1 – 2 – 3 „csepp” jel a ritmus beállításánál?

  Három különböző szívási ritmus közül választhatsz, hogy maximalizáld a tejleadás kényelmét és hatékonyságát. Ezeket a különböző szívási ritmusokat egy, kettő és három „csepp” jelöli a kijelzőn. Minden anya más, ezért javasoljuk, hogy próbáld ki az egyes szívási ritmusokat, hogy kideríthesd, melyik a leghatékonyabb és a legkényelmesebb számodra.

 • A Lansinoh 2 az-1-ben elektromos dupla mellszívó alkatrészei tisztíthatók mosogatógépben?

  Kérjük figyelj arra, hogy a csővezetékeket, az Y csatlakozót és a csőcsatlakozót nem szabad elmosni és sterilizálni. A mellszívó minden alkatrésze, kivéve a csővezetékek, az Y csatlakozó és a csőcsatlakozó, mosogatógépbe tehető. Az alkatrészek elvesztésének és minőségének megőrzése érdekében javasoljuk a fehér szelep, a szilikon membrán és a ComfortFitTM szívófej kézi mosogatást.

  Kérjük bizonyosodj meg a mellszívó használata előtt, hogy minden alkatrésze száraz, mert ez befolyásolhatja a készülék működését, „leéghet” a motor!

   

 • Használhatom más márkájú mellszívó alkatrészeit a Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívóhoz?

  A Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívó alkatrészei speciálisan ehhez a készülékhez lettek kifejlesztve, hogy a legmagasabb minőséget és hatékonyságot érjünk el. Nem javasoljuk más márka alkatrészeit használni a Lansinoh mellszívóhoz, mert hatással lehet a készülék működésére. Továbbá, más márkájú alkatrészek használata miatt a mellszívóra vonatkozó garancia megszűnik.

 • Használhatom a korábbi Lansinoh elektromos dupla mellszívó alkatrészeit?

  Nem, mert a Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívóhoz már a széles nyakú cumisüveg csatlakozik, ami az új fejés-tárolás-etetés rendszer része.

 • Működtethető a Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívó elemmel?

  Igen, 6 db AA elemmel (nincs a dobozban) működtethető a mellszívó vagy pedig hálózati adapterrel (benne van a dobozban). Javasoljuk, hogy kizárólag alkáli elemekkel használd és nem ajánljuk az újratölthető elemeket. Kérjük az összes elemet egyszerre cseréld, ne keverd a régi és új elemeket. Ha vannak elemek a mellszívóban, de a hálózati adapter is használatban van akkor a készülék a hálózatról fog működni.

 • Mennyi ideig működik a mellszívó új elemekkel?

  A mellszívó várhatóan kb. 2 órán keresztül működtethető a 6 db alkáli elemmel.

 • Miben különbözik a Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívó a piacon kapható egyéb mellszívóktól?

  A Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívó zárt rendszerű, ami megakadályozza, hogy az anyatej a csővezetékbe vagy a motorba kerüljön. Ez még higiénikusabbá és biztonságosabbá teszi a baba számára, mivel megakadályozza a levegőben lévő szennyeződések, a baktériumok és a penészgombák elszaporodását, amit a csővezetékben vagy mellszívóban lévő nedvesség okozhat. Továbbá a mellszívóval személyre szabható a szívás ritmusa, ez biztosítja az édesanya számára, hogy maximalizálni tudja a kényelmét és a tej mennyiségét.

 • Mi a különbség a Lansinoh dupla és a kompakt elektromos mellszívók között?

  A Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívó biztosítja az édesanya számára, hogy egyszerre két mellből fejjen, amivel időt takaríthat, de egyes mellszívóként is használható. LCD kijelzővel rendelkezik, amely nagyon hasznos információkat tartalmaz a kiválasztott fázisról, a szívás ritmusáról és a szívás erősségéről, ami segíti az anyát a személyére szabott beállítások azonosításában és egyszerű kiválasztásában. A kijelzőn megjelenik a fejésből eltelt idő, valamint a működtetés módja is (elem vagy hálózat). A Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívó 3 szívási ritmus közötti választást biztosít és 8 különböző szíváserősséget. Elemmel vagy hálózatról működtethető.

  A kompakt elektromos mellszívónál 5 szíváserősség szint választható. Power bankkal vagy hálózatról működtethető.

 • A Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívó zárt rendszerben működik?

  Igen, mindegyik Lansinoh mellszívó higiénikus, zárt rendszerben működik. A speciális membránnak és membrán tetőnek köszönhetően garantáltan nem kerülhet anyatej a csővezetékbe és a motorba. Ez nagyon fontos a higiénia szempontjából (a páralecsapódás és/vagy a csőbe kerülő tej, penész és baktérium szaporodást okozhat) és azért is mert az anyatej minden cseppje nagyon fontos neked és kisbabádnak is.

 • Véletlenül elmostam a csővezetéket, használhatom a továbbiakban?

  A mellszívó zárt rendszerben működik, ami azt jelenti, hogy a csővezetéket nem kell elmosogatni, mert nem kerül érintkezésbe a lefejt tejjel. Ha véletlenül elmosogattad a csővezetéket akkor próbáld meg kiszárítani, de ha észreveszel benne bármilyen nedvességet vagy penészgombát, ne használd tovább! Szoptatási szakboltunkban (1142 Budapest, Dorozsmai u. 52.) vagy webáruházunkban (www.pro-mama.hu) tudsz vásárolni másik csővezetéket.

 • Honnan tudom, hogy befejezhetem a fejést?

  Amikor közeledsz a fejés végére, a tej áramlása lelassul vagy megáll és/vagy a melled puhább és kevésbé lesz telt. A mell sosem igazán „üres”, de ezekkel a jelekkel nyilvánvaló lesz, hogy tested annyi tejet termelt, mint amennyi az adott időintervallumban lehetséges volt, és abbahagyhatod a fejést.

 • Mennyi garancia van a Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívóra?

  A vásárlástól számított 1 év garancia van a Lansinoh 2 az 1-ben elektromos dupla mellszívóra. Ha bármilyen problémát tapasztalsz ebben az időszakban, kérjük vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal és segítünk a probléma megoldásában vagy pótalkatrész biztosításában.

 • Fejhetek közvetlenül a Lansinoh anyatejtároló zacskóba?

  Igen, a Lansinoh mellszívóihoz közvetlenül csatlakoztathatod a Lansinoh anyatejtároló zacskót.

  Más márkájú mellszívóhoz is csatlakoztathatod a Lansinoh anyatejtároló zacskót a Lansinoh adapter használatával. Ez az adapter a legtöbb Medela, Ameda, Ardo és Evenflo mellszívóhoz csatlakoztatható.

 • Hogyan hat a Lansinoh HPA lanolin bimbókrém?

  A Lansinoh HPA ® Lanolin használata tökéletes környezetet biztosít a „nedves sebgyógyuláshoz”. A „nedves sebgyógyítás” során meg kell tartani a nedvességet, ami a bimbó és a bimbóudvar bőrének szöveteiben van. Ezt olyan módon teheted, hogy a levegőt is lezáró HPA lanolin krémet kensz a sérült területre. Ennek hatására a belső nedvesség, ami a bőrben maradt, visszaállítja annak normál, egészséges állapotát. Valamint rugalmas és puha lesz ahelyett, hogy törékeny és száraz lenne. Amikor a sérült szövet alulról hidratálódik, az var vagy heg képződése nélkül gyógyul meg!

 • Milyen típusú műanyagból készülnek a zacskók?

  Kis sűrűségű polietilnéből (Low Density Polyethylene – LDPE), ami újrahasznosítható.

 • Újrahasznosíthatók a zacskók?

  A Lansinoh anyatejtároló zacskók újrahasznosíthatók.  A zacskók a 4 LDPE újrahasznosítható kategóriába tartoznak, ahova a nejlon zacskók, a bevásárlótáskák és a csomagolóanyagok is.

 • Hogyan olvaszthatom fel a zacskóban tárolt anyatejet?

  Fontos, hogy a lehető leglassabban olvaszd ki a tejet, az összes értékes tápanyag megőrzése érdekében. Ha a zacskókat fektetve tároltad akkor kevesebb időre lesz szükséged a felolvasztásához. Az anyatejtároló zacskóban fagyasztott anyatej felolvasztható hűtőszekrényben vagy szobahőmérsékleten. A lezárt zacskót teheted meleg vizet tartalmazó tálba is, de ehhez soha ne használj rendkívül forró vagy forrásban lévő vizet.

 • Tehetem az anyatejet tartalmazó zacskót mikrohullámú készülékbe?

  Nem. Felolvasztásnál, de melegítésnél se használj mikrohullámú készüléket, mivel az elpusztítja az anyatejben található értékes tápanyagokat és vitaminokat. Ezenkívül veszélyes „forró pontokat” is létrehozhat, amelyek megégethetik etetésnél kisbabád száját.

 • Miért olyan jó nedvszívóak a melltartóbetétek? Mi az a polimer?

  A Lansinoh melltartóbetét hatékonysága a termék szerkezetében rejlik és a gyártás során felhasznált anyagokban. Egyedülálló eljárás alkalmazásával hőt és levegőt felhasználva, papírpépet “bolyhos” péppé alakítanak, amelyet azután egyesítenek a por állagú szuper nedvszívó polimerrel. Ezt a keveréket szendvicsszerűen egy papírszövet közé töltik és ráhelyezik egy szárazon tartó, nem szőtt anyagra. Ez a réteg elvezeti az anyatejet és a nedvességet a bőrtől a betét belsejébe, ahol azt a szuper nedvszívó polimer felszívja és géllé alakítja. A külső réteg biztosítja, hogy a nedvesség a betét belsejébe, a papírpép és polimer anyagba zárja. Ez az egyedülálló eljárás az anya bőrét és ruháját is szárazon tartja.
  Folyadékzáró tulajdonságát megnöveltük egy speciális kék maggal, ami a súlyának 20x-osa folyadékot képes magába zárni.

 • A gyerekem megrágta a betétet és gél jött ki belőle – mit tegyek?

  Az anyag, ami felszívja a tejet, az a szuper abszorbens polimer (SAP). Ez hasonló ahhoz, ami a baba pelenkákban van, vagyis a porból amint nedvesség éri, gél lesz.

  Biztosíthatunk arról, hogy a SAP nem mérgező, ez azonban természetesen nem azt jelenti, hogy megehető a betét. Amennyiben úgy gondolod, hogy fennáll annak a lehetősége, hogy a babád valóban lenyelte a polimert, azt javasoljuk, hogy fordulj orvoshoz. Abban az esetben, ha az orvosnak szüksége van bármilyen információra tőlünk, szívesen segítünk.

 • Vannak különböző méretek vagy színek?

  Nem, nincsenek. Szeretnéd, hogy legyenek ilyenek? Úgy véljük, a legértékesebb információkat a vevőktől kapjuk és szívesen továbbítjuk javaslataikat a termékfejlesztő csapatunk felé.

 • Alhatok úgy, hogy közben használom a betétet?

  Igen, sok anya használja a betétet erős nedvszívó tulajdonsága miatt, különösen éjszaka. Az egyetlen dolog, amit javaslunk, hogy ha a betétek megtelnek, akkor éjszaka is cseréld ki.

 • Milyen anyagból készül a Lansinoh bimbókiemelő?

  A tölcsér alakú rész, ami a mellbimbóval érintkezik polipropilénből , a lila színű pumpa rész pedig természetes gumiból.