Anyatejtároló zacskó

Anyatej szakszerű tárolása és felolvasztása

  • Fejes előtt kezedet meleg vízzel és szappannal, vagy fertőtlenítővel alaposan mosd meg. A melledet langyos vízzel öblítsd le.
  • Soha ne tárold a lefejt tejet a hűtőszekrény ajtajában, a gyakran változó hőmérséklet miatt.
  • Meleg tejet soha ne önts a már lehűtöttre!
  • Mélyhűtőbe helyezés előtt ne gyűjtsd 24 óránál tovább hűtőszekrényben.
  • A lefejt tejet olyan adagokban fagyaszd le, melyet egyszerre etetsz meg a babával.
  • A lehető leglassabban olvaszd ki.
  • Felolvasztásra ne használj mikrohullámú készüléket vagy forrásban levő vizet!
  • Az anyatej felolvasztható hideg vagy kéz meleg víz alatt és üvegmelegítőben is (max. 37°C).
  • Felolvasztás után, felbontás és felmelegítés nélkül az anyatej 24 órán át tarolható hűtőszekrényben.
  • Felbontás után 12 órán belül fel kell használni.
  • A tárolt anyatej is rétegeződik, felhasználás előtt óvatosan rázd össze.
  • Soha ne fagyaszd újra az anyatejet!
  • A megmelegített maradékot mindig öntsd ki!
Szobahőmérsékleten (19-26°C) maximum 6 óra
Hűtőszekrényben:

– folyamatosan 4°C alatt

– folyamatosan 4°C felett

 

5 nap

3 nap

Egyajtós hűtőszekrény
fagyasztó rekeszében
maximum 2 hét
Kétajtós hűtőszekrény
fagyasztójában
3-4 hónap
Mélyfagyasztóban
folyamatos -18°C
6 hónap

Forrás: La Leche League International, 2008

ÚJDONSÁG: Fejj közvetlenül a Lansinoh anyatejtároló zacskóba! Nézd meg hogyan: